Fysiotek

 

Använd gärna länkarna nedan för att snabbt rulla till den kategori du vill läsa:

Fysioterapi
Stegklinik
Massage
Fysioclinic: Beauty Clinic
Fysioclinic: Hair Clinic
Produkter

 

Fysioterapi

[Upp]

Fysioterapeuten är en inom hälsovården legitimerad sjukgymnast som är sakkunnig inom träning och funktionsförmåga. Vanligtvis remitteras man av en läkare till sjukgymnasten. Samarbetet med läkaren garanterar patienten kompetent behandling med professionella undersökningar.

I dagsläget behövs ingen remiss för att besöka sjukgymnast.

I vår fysioterapi ingår följande:

• OMT
• Lymfterapi
• Fascia manipulation (stecco)
• Akupunktur
• Ergonomi
• Idrottsmedicin
• Rehabilitering
• Mediracer-undersökning

 

 

OMT

Ortopedisk manuell terapi (OMT) är ett specialområde inom fysioterapin där man arbetar med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i rygg, leder, muskler och nerver.

OMT bygger på noggranna undersökningar och kliniska slutsatser. Som terapimetod använder man sig bland annat av manuella tekniker (mobilisering, manipulation) och medicinsk träningsterapi.

Med hjälp av en ultraljudsundersökning kan vi snabbt och eneklt hjälpa till att bedöma typ och omfattningen av din skada. Ultraljudsundersökningen är en viktig parameter för att ställa en korrekt diagnos vilket ger oss de allra bästa förutsättningarna för att planera behandling och rehabiliteringsträning. 

Ultraljudsundersökningen har till skillnad från traditionell röntgen och datortomografi inga biverkningar.

 

 

Lymfterapi

Lymfterapin är ett specialområde inom fysioterapin som behandlar svullnader som orsakats av skador eller sjukdomar där svullnader ingår i symptombilden.

– Medfödda missbildningar av lymfkörteln
– Svullnader efter skador och operationer
– Långtgången funktionsnedsättning i vener och venösa bensår
– Inflammatoriska reumatiska sjukdomar
– Retningar i nervvävnad

 

 

Akupunktur

Användandet av akupunktur i fysioterapin som framförallt smärtbehandling ökar.

I akupunkturen stimuleras väldefinierade punkter på kroppen genom att penetrera huden och den underliggande vävnaden med nålar.

 

 

Ergonomi

En välmående personal är företagets största resurs. Monotona, statiska arbetsställningar belastar och skadar muskler, ryggrad och leder. Korrekta arbetsställningar och mångsidig träning gör att man orkar bättre i sitt arbete.

Arbetsgivaren och arbetstagaren har ett ansvar att förebygga skador till följd av felaktiga eller olämpliga belastningar. Hur arbetsgivarna och arbetstagarna skall gå till väga för att identifiera riskkällor och minska skadorna kan många gånger vara svårt.

Vi har kunskaper inom detta område och kan erbjuda:

  • Utbildning i belastningsergonomi, ryggskola, friskvård, stresshantering
  • Företagsbesök, individuell eller i grupp, där man ser över arbetsplatsen och minskar riskfaktorerna för skador, som t ex arbetsställningar, arbetsrörelser, manuell hantering, ensidigt upprepat samt starkt styrt och bundet arbete. 

 

 

Idrottsmedicin

Liksom vid andra skador är behandling och förebyggande av idrottsskador mycket viktigt för idrottande och tränande. Snabb och sakkunnig behandling och rehabilitering efter skador och operationer påskyndar återhämtningen och återgången till idrott, arbete och fritidssysslor.

 

 

Mediracer-undersökning

Har du värk i axel, armbåge eller handled? Domningar i händerna? Orsaken kan vara s.k. Karpaltunnelsyndrom. Det är en medicinsk åkomma där en nerv, oftast medianus-nerven, kommer i kläm i handleden.

Detta kan undersökas och diagnosticeras med Mediracer-mätinstrument.

 

 

Stegklinik

[Upp]

Alla har användning av bättre fötter!

Stegkliniken är en analys- och behandlingsenhet, som är specialiserad på både barns och vuxnas hållning, rörelse samt analys och behandling av fötternas funktion. Stegklinikernas fysioterapeuter är specialutbildade legitimerade sjukgymnaster.

Vid behov kan specialinlägg (Ortoser) tillverkas för att korrigera fotens hållning och funktion. Specialinläggen passar för träning, arbete och dagligt användande för alla åldrar, och de tillverkas lokalt hos oss.

 

 

Massage

[Upp]

Massage minskar muskelspänningar och ökar både blodcirkulationen och känslan av fysiskt och psykiskt välbefinnande.

  • Klassisk massage
  • Idrottsmassage

 

 

Fysioclinic: Beauty Clinic

[Upp]

Uppdateringar inom kort

 

 

Fysioclinic: Hair Clinic

[Upp]

Har du problem i hårbotten eller besvär med håravfall. Vi på hairclinic erbjuder hårrotsanalyser,hårbottenundersökningar samt olika behandlingar.

 

Produkter

[Upp]

Tempur

Thera-band

Coolment

 

 

Hudvårdsprodukter

BTB 13

 

 

Makeup-produkter

Joe Blasco

 

 

 

Fysiotek Haparanda AB   |   Norra industrivägen 8   |   953 34  Haparanda   info@fysiotek.se   |   +46 (0)922 – 134 52